V Novej Sedlici sa konal Fest pod Kremencom 2003

18.07.2003 Celý región

Druhý ročník vlastného festivalu Iné kafe - neoficiálneho slovensko-poľsko-ukrajinského festivalu Fest pod Kremencom 2003, ktorý sa uskutočnil v sobotu 12.07...
Druhý ročník vlastného festivalu Iné kafe - neoficiálneho slovensko-poľsko-ukrajinského festivalu Fest pod Kremencom 2003, ktorý sa uskutočnil v sobotu 12.07.2003 na lúke Poľana v Novej Sedlici navštívilo napriek nie príliš priaznivému počasiu približne 1000 ľudí, čo je zhruba o 200 viac ako minulý rok na jeho pilotnom ročníku. Celý deň bolo pod mrakom, miestami spŕchlo a hlavne na jeho konci, počas koncertu Iné kafe došlo k veľkej prietrži mračien, čo však z pod pódia vyhnalo asi len 200 ľudí, zvyšku to neprekážalo.

Vystúpilo na ňom postupne všetkých 10 avízovaných kapiel, teda slovenské Delusion, Les Guitar, UKND, Smola a hrušky, ExTip, Ears a Iné kafe, poľská Farben Lehre, ukrajinská LOB a špeciálny hosť z Čiech Houba. Drvivú väčšinu návštevníkov festivalu tvorili prirodzene obyvatelia východného Slovenska, vo festivalových priestoroch však bolo počuť aj češtinu a poľštinu a sporadicky aj ukrajinčinu.

Po dohode so zanieteným starostom obce Nová Sedlica sme sa dohodli na ďalšom pokračovaní festivalovej tradície. Tretí ročník Festu pod Kremencom sa uskutoční znovu druhú júlovú sobotu a to 10.07.2004. Znovu pripravíme nejaké novinky, znovu dovezeme na tento najvýchodnejší cíp Slovenska minimálne 9 kapiel zo Slovenska, Poľska, Ukrajiny a Čiech a vážne sa pohrávame s myšlienkou spraviť z toho dvojdňovú akciu. Definitívne sa o tom rozhodne na jeseň tohto roku, kedy sa začne pracovať na budúcom ročníku festivalu.
(Roman Fecko)
 

Vyberte región